Ühed mõnusad krõbedad küpsised, mis Hiinamaal küllalt tuntud.
- 100 g mandleid
- 130 g toasooja võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 270 g nisujahu
Leota mandleid 20 minutit kuumas vees. Aseta sõelale nõrguma.
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa muna, vahusta edasi.
Lisa jahu ja (terved!) mandlid. Vormi tainast kandiline plokk, mässi küpsetuspaberisse ja pane tunnikeseks külmikusse tahenema.
Võta terav nuga ja lõika poolesentimeetrised viilud.
Aseta ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit või kuniks küpsised on kenad pruunikad.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Janne Valk
Seda retsepti olen kasutanud juba kauem kui aasta, on meie peres tõeliselt hinnas!
Neid küpsiseid on imelihtne valmistada, samas maitsevad oivaliselt. Retseptis olen nii palju muutnud, et mandleid leotan kauem ,kui 20 minutit – tavaliselt suisa ca 40-50 minutit.
Kadri
Kas nisujahu võiks asendada ka kaerajahuga?
Eva@Perenaine
Loogika ütleb, et peaks õnnestuma, aga eks Sul tuleb ise järele proovida 🙂
Eva@Perenaine
Facebookis “Perenaised grupp” küsisime Sinu küsimuse edasi, seal arvas Merle nii, et on võimalik, aga peab lisama muna ja ka rasvainet juurde, muidu ei seo taigen kokku. Arvestada tuleb ka sellega, et kaerajahu on tibake mõrkjas.
Eva@Perenaine
Facebookis “Perenaised grupp” küsisime Sinu küsimuse edasi, seal arvas Merle nii, et on võimalik, aga peab lisama muna ja ka rasvainet juurde, muidu ei seo taigen kokku. Arvestada tuleb ka sellega, et kaerajahu on tibake mõrkjas.