sparglitoidud

Ahjus valmiv peekoni ja spargliga kevadine toitev munaroog.

  • 6 muna
  • 1 dl 10%-list kohvikoort
  • 9 õhukest (toorsuitsu)peekoni lõiku
  • 12 sparglivart
  • soola ja musta pipart

Klopi munad lahti, sega koorega ning maitsesta soolaga.

Prae peekon pannil krõbedaks ja aseta köögipaberile nõrguma. Vala pannilt praadimisel välja sulanud rasv, jättes alles ca 1 supilusika jagu.

Pese sparglid. Murra sparglitelt puitunud varreosa ja viska need ära. Samuti lõika sparglitelt tipmine osa ning tõsta need peekoni juurde ootele. Sparglite varreosa lõika ca poole sentimeetri paksusteks viiludeks ja lisa need muna-kooresegule.

Võta ahjus küpsetamiseks sobilik pann ning kalla muna-spargli segu pannile. Aseta selle peale ühtlaselt spargli tipud ja peekon. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni muna on hüübinud ja kuldne. Jahvata peale pipart ja serveeri mõne värske kevadise salatiga.

Retsept: Siit nurgast ja sealt nurgast, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)