Lihtne leivamääre, mis on lausa kevadiselt rõõmus ja maitsev mahlane.
Kogused 4-le:
- 2 küpset* avokaadot
- 1 tl sidrunimahla
- näpuotsaga soola
* Küpse avokaado saamiseks hoia kauplusest koju toodud vilja 3-4 päeva köögikapil. Küps avokaado on sõrmega pealt katsudes pehme.
Suru avokaado kahvliga ühtlaseks massiks, lisa sidrunimahl ja sool. Sega ja määri leivale. Leivamääre valmista vahetult enne söömist, sest avokaado sisu muutub kokkupuutes õhuga üpris kiirelt koledaks pruuniks.
Nippe ja nõuandeid:
Võid lisada ka peenestatud keedumuna.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
IKKI
Ma avastasin ka avokaado alles hiljuti. Leian üha uusi retsepte, aga 1-ne oli: avokaado, sink, sidrunimahl ja sidrunipipar, järgmisel hommikul olid maitsed väga ühtlustunud ja head. Söön röstleivaga.
Küllike
Avokaado, piprakurk, küüslauk…super hea võie, võib lisada ka majoneesi aga see pole vajalik 🙂