juusturetseptid

Mõnusad pehmed ja juustused suupiste pulgakesed, mis maitsevad parimalt küpsetamispäeval. Sellest kogusest saad kaks ahjuplaaditäit küpsiseid.

 

  • 500 g kooritud kartuleid
  • 150 g võid
  • 200 g brõnsat
  • 3 dl nisujahu
  • 1 muna
  • köömneid
  • pealeraputamiseks riivitud juustu
  • paar oksa tilli

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta kartul, lisa või. Lase jahtuda.

Sega juurde hakitud brõnsat, sool ja till. Lisa jahu ja vormi saadud tainast u 8 cm pikkused pulgakesed. Klopi muna lahti ning pintselda küpsistele. Puista peale köömneid ning riivitud juustu. Küpseta u. 15 minutit 180-kraadises ahjus.

Retsept: Saate “Eesti parim pagar” 2. saate võiduretsept, autoriks Veronika, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)