Pasta ja juust on omavahel ikka hästi läbi saanud. Nii ka selles, mitut sorti juustu sisaldavas roas. Kui Parmesani ei juhtu käepärast olema, võib selle asendada näiteks Valio Fortega.

  • 1 sl võid
  • 50 g riivitud Cheddari juustu
  • 75 g riivitud Parmesani juustu
  • 125 g toorjuustu
  • 3 dl piima
  • 1 sl jahu
  • 75 g kuivatatud tomateid õlis
  • värsket peterselli
  • jahvatatud musta pipart
  • 400 g pennesid

Keeda penned soolaga maitsestatud vees ja kurna. Sulata potis või, lisa piim,  juustud, toorjuust, hakitud tomatid, must pipar ning aja potis keema. Lisa vähese piimaga segatud jahu. Lase kaste korraks keema. Lisa penned, hakitud petersell ja sega läbi.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)