Sellest retseptist tuleb mahlane kevadine lasanje. Kes soovib toekamat, lisab rohkem lasanjeplaate ja vähem kastet. Kõrvitsaseemned on retseptis oluline koostisosa.
- 8 lasanjeplaati
- 11 dl piima
- 1 sl võid
- 5 sl jahu
- 2,5 dl keeva veega üle kallatud nõgeseid
- 8 päiksekuivatatud tomatit
- 2 dl kõrvitsaseemneid
- soola pipart, muskaati
- 100 g hollandi juustu
- 50 g Cheddari juustu
- peale riivimiseks 50 g hollandi juustu
Sulata potis või ja lisa jahu. Kuumuta mõni minut ja nirista peene joana ja pidevalt segades kuum piim. Keeda väiksel tulel pidevalt segades 5 minutit. Võta pott tulelt, lisa riivjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola, musta pipra ja muskaadiga.
Värsked nõgesed kalla korraks keeva veega üle (alles võiks jääda umbes 2,5 dl nõgeseid). Haki need kääride või noaga peenemaks. Kalla kolmandik kastmest nõgestele ja sega läbi.
Haki tomatid.Tõsta vormi juustukastet, kata lasanjeplaatidega, siis nõgesekastet, puista peale seemneid, siis lasanjeplaat, juustukaste tomatitega jne. Kõige peale peaks jääma juustukaste.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. 10 minutit enne küpsetamisaja lõppu lisa soovi korral veel riivitud juustu. Lase enne serveerimist pisut seista.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Ants Kraus
Peaks kevadel proovima,arvan,et naat sobiks ka 🙂