Üks väga lihtsalt valmiv maitsev argiroog. Kui pole mahti pätsikesi pudruriisiga teha, kasuta riisihelbeid ja mõnus suupiste valmib palju kiiremini.
- 85 g pudruriisi
- 6 dl piima
- soola, pipart
- 1 porgand
- 2 muna
- 50-75 g riivitud juustu
Keeda riisist ja piimast puder, maitsesta soolaga (u. 40-45 minutit). 10 minutit enne valmimist lisa riivitud porgand. Puder peaks olema sama vedel kui risoto.
Jahuta, sega sisse munad ja riivitud juust ning maitsesta pipraga. Tõsta koogikesed supilusikaga ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus ca 8 minutit. Võid pätsikesed ka pannil valmis küpsetada.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Miia
Idee iseenesest hea, aga suht maitsetud jäävad. Porgandit peaks olema hulga rohkem kui riisi kuna muidu jääb liiga riisine ja porgandit pole tundagi. Veel soovitan lisada rohelist sibulat ja peterselli.
Katrina
Tere! Ei tea palju sellest kogusest valmis putru grammides on?
Eva@Perenaine
Tere, Katrina! Ei oska öelda, kuid arvesta nii, et u. pool tainakogusest on puder.