Suhkru- ja nisujahuvabad piparkoogid, mis on magustatud meega.

  • 200 g mett
  • 200 g võid
  • 0,5 tl ingveripulbrit
  • 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 2 tl kaneeli
  • 2 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl jahvatatud nelki
  • 2 muna
  • 1,5 tl soodat
  • 500 g toortatrajahu (nt. RemedyWay)

Pane potti või, mesi ja maitseained. Kuumuta kuni või ja mee sulamiseni. Jahuta ja klopi ükshaaval juurde munad. Viimasena lisa soodaga segatud tatrajahu.

Sega ühtlaseks tainaks ja mässi toidukilesse. Aseta külmikusse.

Rulli jahusel laual piparkoogitainas lahti ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 7-9 minutit.

Sellest kogusest tuleb u. 900 g-1 kg tainast.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)