Suhkru- ja nisujahuvabad piparkoogid, mis on magustatud meega.
- 200 g mett
- 200 g võid
- 0,5 tl ingveripulbrit
- 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 2 tl kaneeli
- 2 tl jahvatatud kardemoni
- 0,5 tl jahvatatud nelki
- 2 muna
- 1,5 tl soodat
- 500 g toortatrajahu (nt. RemedyWay)
Pane potti või, mesi ja maitseained. Kuumuta kuni või ja mee sulamiseni. Jahuta ja klopi ükshaaval juurde munad. Viimasena lisa soodaga segatud tatrajahu.
Sega ühtlaseks tainaks ja mässi toidukilesse. Aseta külmikusse.
Rulli jahusel laual piparkoogitainas lahti ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 7-9 minutit.
Sellest kogusest tuleb u. 900 g-1 kg tainast.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Saima Proos
Minule meeldib kõige rohkem see, et olete oma retseptide koostamisel pööranud tähelepanu gluteenitalumatuse all kannatavatele inimestele. Terve see pakett, kus on retseptid nisujahuta tooted, on minu lemmik, sest meie peres on antud probleemiga inimene.Aitähh selle eest! Muidugi soovin teile jõudu ja jaksu uute retseptide väljamõtlemisel ja ühtlasin õnnitlen kuuenda sünnipäeva puhul!
Hela
Meie peres ka gluteenitalumatuse probleem. Need piparkoogid on imehead. Väga õhukeseks ei tasu rullida, jätke natuke pakemaks need piparkoogid. Tatrajahu on tänuväärt tooraine,aga just toortatar, mitte see kuumutatud.
A.
Tere, meie pere üks lastest kannatab nisujahu talumatuse käes 🙁 Ühtlasi ei tohi me tarvitada ka mett. Kui mesi asendada rafineerimata suhkruga siis millises koguses võiks see olla? Ette tänades, A.
Eva@Perenaine
Tere! Asenda siirupi (mitte suhkruga) ja samas mahus.
Monika
Ehk sobiks ka agaavisiirup?
perenaine
Jaa, võib täitsa sobida! Arvesta, et agaavisiirup on meest küll magusam.
Katrin
Mee asemel võiks ehk panna ka kookospalmi suhkrut?
Eva@Perenaine
Kuna mesi on vedel, siis peaks mee asemel kasutama siirupit. Keeda see kookospalmi suhkrust valmis, ehk nii?
Merlin
Ma panin teisel ja kolmandal ja neljandal korral 100g jahu vähem. Kokku 400g siis. Külmkapis tahenes täiuslikuks ja ideaalselt sai rullida ja plaadile tõsta. Maiustajad ei teinud vahet, et tatrajahust tehtud!!! Väikesed ega suured maiustajad. Kõige paremad on väga väikeste vormidega tehtud piparkoogid. Ja parimad seistes, teisel, kolmandal päeval. Minu arvates siis 🙂
500g jahuga olid minu jaoks väga kuivad ja muredad. 400g täiuslik. Tegin väga palju jõulu ja aastavahetuse ajal.
maire
kas see sobib ka neile, kellel on suhkruhaigus?
Eva@Perenaine
Seda peaksite oma arsti käest küsima.