Krõbeda martsipanise purukattega kihiline rabarberi-kohupiimakook.

Puru:

  • 4 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut

Täidis:

  • 300 g kohupiima
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 g hapukoort
  • u. 300 g rabarbrit
  • 75 g martsipani

Valmista puru, selleks sulata või ja lisa kuivainetele. Näpi purutaoliseks massiks.

Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga kergelt vahule. Lisa kohupiim ja hapukoor.

Haki rabarberid väikesteks tükkideks.

Võta lahtikäiv 20-24 cm läbimõõduga koogivorm ja kata küpsetuspaberiga. Raputa vormi põhja 1/3 purust, aja ühtlaselt laiali ja suru käega vastu vormi põhja. Vala ettevaatlikult peale pool kohupiimatäidisest.

Täidisele lisa pool rabarberikogusest, raputa peale pool kogust riivitud martsipani. Seejärel 2/3 purust, siis allesjäänud kohupiimatäidis, rabarberid ja martsipan. Kõige peale raputa allesjäänud puru.

Küpseta 190-kraadises ahjus 40-50 minutit. Kui kasutad väiksemat vormi, küpseb kook ahjus pisut kauem.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)