Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval kuulutati tänavuse aasta Eesti parimaks mahetooteks Urvaste kama, mida valmistavad Võrumaal Urvaste Külade Seltsi kohalikud naised.
Põllumajandusministeeriumi teatel sai konkursil teise koha OÜ Pagar Võtaks kanepiseemnetega rukkileib Öko eest ning kolmanda koha OÜ Wilawander mustsõstrasiirupi eest. Publiku lemmikuks valiti OÜ LaMuu pistaatsiajäätis.
Lisaks märgiti konkursil ära La Muu sidrunisorbett, Allew Magusameistri šokolaaditrühvel puidust kinkekarbis, Koplimäe talu tatraküpsised ning Sirloin OÜ vinnutatud liha „Traditsioonitruu“, mis on esimene Eesti maheveiselihast valmistoode.
Tootjakonkursile kandideeris kaheksa mahetootjat üle Eesti. Parima mahetoote konkursile esitati kokku 36 toodet 14 töötlejalt. Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.
Konkursid korraldas Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehti koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga. Parimat mahetootjat ja –toodet valiti viiendat korda.