Lihtne pasteet suitsukalast, mis valmib suhteliselt ruttu. Võib kasutada ka suitsuangerjat.

  • 1 suitsutatud tuulehaug, ca 50 cm pikk
  • 4 tl kreemist mädarõikakastet
  • 1 spl majoneesi
  • 1 spl Merevaiku
  • sidrunimahla
  • soola
  • pipart

Puhasta kala, eemaldades naha, luud ja kõik muu üleliigse. Tükelda kalaliha ja pane koos mädarõikakastme, majoneesi ja Merevaiguga keskmise suurusega kaussi. Maitsesta kergelt sidrunimahla, soola ja pipraga. Võta kahvel ja mulju kõik ühtlaseks massiks. Võib kasutada ka köögikombaini, aga kogus ei ole just väga suur ning kahvel teeb sama töö hõlpsasti, sest kala on pehme. Maitse ja otsusta, kas on vaja veel soola või sidrunimahla. Sega kõik uuesti läbi ja serveeri koos röstsaia, näkileivakeste või kreekeritega.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)