Mõnus salat, mida sobib lisandiks iga toidu kõrvale. Salati valmistamine on lihtne, kui on olemas köögikombain. Säilib külmikus kaanetatud purgis mitu nädalat.

  • 500g värsket kapsast
  • 2 porgandit

Marinaad:

  • 3 dl vett
  • 1 dl õli
  • 0,5-1 dl suhkrut
  • 0,5-1 sl 30% äädikat
  • 2 tl soola

Koori porgand, riivi või viiluta köögikombainis. Kapsas samuti riivida või peenestada köögikombainis. Sega porgand ja kapsas, pane kaanega purki.

Mõõda marinaadi ained kastrulisse, kuumuta keemiseni, lase veidi jahtuda. Vala soe marinaad köögiviljadele. Lase enne serveerimist paar tundi kuni ööpäev külmikus seista. Sega salatit aeg-ajalt või kata purk kaanega ja loksuta segi.

Retsept: Lia Virkus, Pille Enden (Nutika perenaise kokaraamat), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)