Suur ja mahlane purukook krõbeda kaerahelbekatte ja kohupiimatäidisega, kus maitses tunda nii rabarberit kui maasikat.
Puru:
- 180 g võid
- 1 dl suhkrut
- 300 g kiirkaerahelbeid
- 2 dl täistera nisujahu
- soola
Kohupiimatäidis:
- 500 g kohupiima
- 200 g hapukoort
- 1,5 dl suhkrut
- 3 muna
Maasika-rabarberitäidis:
- 250-300 g rabarbereid
- 250 g maasikaid
- 1 dl pruuni suhkrut
Tükelda väikesteks tükkideks rabarberid ja maasikad, sega suhkruga. Mõõda teise kaussi kõik puru kuivained, lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks.
Klopi lahti munad, lisa suhkur, kohupiim ja hapukoor.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (u. 30×15 cm) põhja 3/4 purust, tasanda lusikaga. Vala ettevaatlikult peale kohupiimatäidis, tõsta peale maasikad/rabarberid (ilma vedelikuta). Viimasena raputa peale allesjäänud puru.
Küpseta kooki 175-kraadises ahjus u. 45 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
kristi
Leidsin täna selle retsepti, ja mis seal salata, hea pilt retsepti juures on vähemalt pool selle proovimise ajendist…
Maasikad on juba igal pool saadaval, rabarberi leidsin kolmandast poest. Ja tegin koogi valmis. Suurepärane!!! Jahuks kasutasin täistera speltajahu ja kohupiima panin 600g. Kõik toimis! Aitäh hea retsepti eest!
Krista
Täna küpses teie kook Berliinis 🙂
Näeb kangesti hea välja ja lõhnab imehästi, pole kahtlustki et maitseelamus vägev saab olema 🙂
Aitäh fantastilise retsepti eest 🙂