Maitsev klassikaline kohupiimakook rohkete rosinatega. Lihtne valmistada.
Põhi:
- 200 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 5 dl nisujahu
- 2 tl vanillisuhkrut
Kate:
- 800 g kohupiima*
- 2 spl võid
- 5 muna
- 2 dl suhkrut
- 1 dl hapukoort
- 3 sl nisujahu
- 1 sl riivitud sidrunikoort
- 1-2 dl rosinaid
- pisut soola
* Kasutada teralisemat ja kõrgema rasvasisaldusega kohupiima, mitte kasutada kohupiimapastasid. Väga hea tulemuse annavad talukohupiimad.
Taina valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, jahu ja vanillsuhkur, sega ühtlaseks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30×40 cm).
Katte jaoks klopi munad suhkruga lahti, sega kohupiima, toasooja või, hapukoore ja jahuga. Maitsesta sidrunikoore ja soolaga, lisa rosinad. Laota kate põhjale, küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Maris
Minu lemmik kook! Väga maitsev ja mahlane kook.
maisimanna
Raputasin koogi peale õhukese kihi maisimannat. Kook tuli ahjust imeilus kuldkollane ja lisaks oli pealmine kiht kergelt krõpsuv. Proovige ja te ei kahetse!
kellehele
Pealmisele kattele lisasin veel ka vanillsuhkrut!
Kristi
Minu firmakas, nisujahu asendan kaerajahuga, ja isegi parem (või aitab mõte tervislikkusest kaasa:)))
S.Õ.
Kõige parem kohupiimakook üldse! Panin palju rosinaid.
Reelika
Tõsiselt hea kook.
Eva
Väga maitsev kook. Tegin poole väiksemas vormis, põhja kogused poolitasin, aga katte tegin isegi paksema. Põhja saab plaadile paremini määrida märgade näppudega.
aile
mule meeltip kook mita näen oma silme ees
Oksana
Proovisin täna küpsetada. Mida muud öelda, et imeline! Aitähh