Pärmitaina-põhjal eestimaine klassika.
- 25 g presspärmi
- 2,5 dl käesooja piima
- 4,5 dl nisujahu
- 2 sl suhkrut
- 2 sl õli
- soola
- 600 g teralist kohupiima
- 1-1,5 dl suhkrut
- 1 väike sidrun (koor ja mahl)
- 1,5 dl täispiima
- 4 muna
Vedelda pärm suhkruga ja lisa käesoe piim. Lisa sool, jahu ja õli ja sega miksriga (kasuta taignakonksu) kokku vedelam tainas. Lase kerkida 20-30 minutit.
Vahusta munad suhkruga elastseks vahuks. Piim, kohupiim, sidrunikoor ja -mahl sega saumikseri või blenderiga. Sega kohupiim ettevaatlikult munavahuga. Määri küpsetusplaat õliga ja kalla peale kerkinud tainas. Aja õlise käega ühtlaselt laiali ja kalla peale kohupiimasegu.
Küpseta 180-kraadises ahju allosas umbes 40 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee
Kersti
Väga, väga hea retsept. Aitäh, sain väga palju abi.