Mandlisel muretaina põhjal rohkete mustikatega kook. Serveeri vaniljejäätisega.
- 4 dl nisujahu
- 100 g mandlilaastusid, peeneks tehtud
- 1 dl suhkrut
- 175 g võid
- 1 muna
- 1-1,5 liitrit mustikaid
- 1 spl tärklist
Sega nisujahu mandlilaastude ja suhkruga ning näpi hulka külm või. Seejärel lisa muna ja vajadusel paar supilusikatäit külma vett. Suru tainas koogipõhja ja -äärtele ja pane mõnekümneks minutiks külmkappi.
Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus ca 15 minutit.
Sega tärklis 2 spl suhkruga. Kata poolte mustikatega koogipõhi ja raputa lusikaga tärkli-suhkrusegu mustikatele peale. Tärklis on vajalik selleks, et mustikad koogi peal ulakust ei hakkaks tegema.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Ahjust väljavõttes lase koogil toatemperatuurini jahtuda ning enne laualeandmist kuhja kook ülejäänud värskete mustikatega üle.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)