Mandlisel muretaina põhjal rohkete mustikatega kook. Serveeri vaniljejäätisega.

  • 4 dl nisujahu
  • 100 g mandlilaastusid, peeneks tehtud
  • 1 dl suhkrut
  • 175 g võid
  • 1 muna
  • 1-1,5 liitrit mustikaid
  • 1 spl tärklist

Sega nisujahu mandlilaastude ja suhkruga ning näpi hulka külm või. Seejärel lisa muna ja vajadusel paar supilusikatäit külma vett. Suru tainas koogipõhja ja -äärtele ja pane mõnekümneks minutiks külmkappi.

Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus ca 15 minutit.

Sega tärklis 2 spl suhkruga. Kata poolte mustikatega koogipõhi ja raputa lusikaga tärkli-suhkrusegu mustikatele peale. Tärklis on vajalik selleks, et mustikad koogi peal ulakust ei hakkaks tegema.

Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Ahjust väljavõttes lase koogil toatemperatuurini jahtuda ning enne laualeandmist kuhja kook ülejäänud värskete mustikatega üle.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)