Prantsusmaal küpsetuslõhnalistest pagariäridest mööda kõndides on madeleinid oma ilusa väljanägemisega paljude jaoks pilkupüüdvad ja neid peetakse ka üheks kõige tuntumateks prantsuse küpsetistest. Nad on lihtsasti valmistatavad maitsvad teekõrvased, mida sõbrale pakkuda.
- 50 g pehmet võid
- 50 g tumedat šokolaadi
- 1 dl suhkrut
- noaotsatäis soola
- 2 muna
- 160 g nisujahu
- 1 sl kakaod
- 2 tl küpsetuspulbrit
Sulata šokolaad ja või vesivannil. Sega hulka suhkur ja munad. Eraldi kausis sega kõigepealt omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool ning lisa ülejäänud segule. Täida madeleine’i vormid umbes kolmveerandi jagu ja küpseta 160-kraadises ahjus 15 minutit.
Retseptis toodud kogusest peaks saama 18 tavasuuruses madeleine’i.
Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)