Selle koogi juures annab mõnusalt tunda kodujuustu teralisus. Torti on hästi lihtne teha ja tulemus on mitterammus. Suuremad magusasõbrad võiksid lisada ka suhkrut või siis kaunistamisel magusale rõhuda. Koogile sobiks hästi ka õhuke šokolaadikreemi kiht või šokolaadikaunistus, aga miks ka mitte värsked marjad.

Põhi:

  • 2 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl nisujahu
  • 1 sl maisitärklist
  • 0,5 tl vaniljesuhkrut

Täidis:

  • 5 dl cappuccino-karamellimaitselist joogijogurtit
  • 1,5 dl 10% hapukoort
  • 200 g kodujuustu
  • 15 g želatiini
  • piima želatiini paisutamiseks
  • maitse järgi suhkrut

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu hulka kuivained ja sega õrnalt läbi. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud 20 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Lase paokil uksega ahjus pisut seista. Jahuta põhi ja lõika kaheks.

Täidise jaoks paisuta piimas želatiin, sulata. Sega toasoojad jogurt, kodujuust ja hapukoor ning nirista pidevalt segades juurde jahtunud želatiin. Pane segu natukeseks külma, et see pisut taheneks, aga veel ei tarduks.

Aseta lahtikäiva koogivormi põhja alumine tordipõhjapoolik, kalla pool segust peale, aseta peale teine põhi ja lisa ülejäänud jogurtisegu. Pane kook külmkappi tarduma. Kaunista šokolaadi, banaani või maasikatega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)