maasikakoogi retsept

Maasika-mandlikook on seest maasikaselt magus ja pealt mõnusalt mandline. Kaunista kook pealt värskete maasikatega.

Koogipõhi:

  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna
  • 4 dl nisujahu

Täidis:

  • 200 g hapukoort
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 300 g maasikaid
  • Mandlilaastusid

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja jahu. Äärista saadud tainaga 24 cm-se koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi pooleks tunniks ootele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, kuniks põhi on kergelt pruunikas.

Sega hapukoor muna ja suhkruga. Poolita maasikad ja pane need lõikekoht allapoole koogipõhja peale. Vala peale hapukoore-muna segu ja puista peale mandlilaastusid. Küpseta 180-kraadises ahjus ca 20 minutit. Lase enne sööma asumist koogil toatemperatuurini taheneda.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)