Seda kooki on väga lihtne valmistada, ent tulemus on üsna uhke ja maitsev muidugi ka. Eriti mõnus jääb krõbe purukate. Kui kogused kahekordsed võtta, saab teha plaadikoogi.
Tainas:
- 125 g võid
- 0,5 dl suhkrut
- 2,5 dl nisujahu
- 0,5 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 vanillisuhkrut
- 2 sl kakaod
Täidis:
- 300 g ricottat või kohupiima
- 200 g 10 % hapukoort
- 2 muna
- 1,25 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 sl maisitärklist
- 200 g kivideta kirsse
Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kakao. Näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks.
Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, tärklis ja vanillisuhkur. Vooderda 24 cm-se lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga või määri võiga. Pudista 3/4 tainast vormi põhjale. Vala peale ricottamass. Kata kirssidega. Puista peale ülejäänud puru.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Oksana
Väga maitsev kook…. Mulle väga maitseb!! Kahjuks ei olnud mul hapukoort nii palju kui vaja … tegin 20%-se hapukoorega ja seda oli mul umbes 50g. Aga kook tuli ikkagi väga hea!! Soovitan soojalt.
Maarja
Super hea kook! Tegin 20% hapukoorega.
AT
Kas ei peaks puru jaoks olema vahekord 1:2 aga grammides
Mul tuli tulemuseks tainas mitte puru