Piparkoogipõhjal tehtud kohupiimakook, mille täidis on jõuluselt vürtsine. Serveeri vahukoore ja mõne (sooja) marjakastmega.
Põhi:
- 200 g piparkooke
- 30 g võid
Täidis:
- 600 g maitsestamata kohupiimakreemi
- 2 dl 10% kohvikoort
- 3 suurt muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl kaneeli
- 0,5 tl kardemoni
- 1/4 tl muskaatpähklit
- 1/4 tl nelki
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhja.
Sega täidise ained. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus 45 minutit.
Lase koogil pärast küpsetamisaega pisut paokil uksega ahjus seista, siis võta välja ja lase enne serveerimist maha jahtuda.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Tiina
Aitäh retsepti eest! Kook sai tõesti väga hea. Ja pealegi väga lihtne valmistada. Mina lisasin koogile veel peale marjasegu. Soovitan kindlasti proovida.