Hea vaheldus keedetud kartulitele – auruta need! Sedasi saad rikkaliku maitsega muredad kartulid. Kartuleid õpetab aurutama Salme Masso raamatus “Laste kokaraamat”.
Võta 4 suuremat või 8 väiksemat kartulit, koori need ja pane külma vette. Suured kartulid lõika pooleks, väiksemad jäta terveks. Täida keedunõu alumine osa veega, kata nõu kaanega ja kuumuta keema. Pane kartulid restile, mis neid keeva vee kohal hoiab. Puista kartulitele ka soola. Kata nõu kaanega ja keeda nõrgal mulinal 30 – 35 minutit. Kartulite pehmust proovi terava noaotsa või vardaga. Kui kartulid on pehmed, tõsta nad restiga vee kohalt ära ja pane kohe lauale.
Aurus keetmise ajal valva hoolega, et vesi kartulite alt otsa ei saaks. Seda võib juhtuda siis, kui keetmine on väga äge või kui keedunõu kaas on liiga kerge või lahtine. Kui vaja, lisa keeva vett.
—
Kui raamatu trükkimise ajal (1983) auruteid veel Eestimaal suurt ei teatud-tuntud, siis tänapäeval, kasutades näiteks bambusest aurutit, kata auruti põhi küpsetuspaberiga (mille sisse on lõigatud augukesed, et aur läbi tuleks).