Argiroog kartulist, singist ja tomatitest. Kogused neljale sööjale.
- 4 suuremat värsket kartulit
- 3 küüslauguküünt
- 100 g keedusinki
- 50 ml hakitud kuivatatud tomateid
- 4 dl piima
- 3 muna
- soola
- pipart
- vormi märimiseks õli
Pese kartulid harjaga ja viiluta köögikombainis või lõika noaga hästi õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk peeneks ja sega kuivatatud tomatitega. Klopi munad piimaga ja maitsesta soola ja musta pipraga. Lõika sink kuubikuteks.
Määri vorm õliga. Aseta põhjale kiht kartuleid, seejärel küüslaugused tomatid, singikuubikud. Lao mitu kihti ja pealmiseks kihiks jäta kartulid. Vala üle piima-muna seguga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 1 tund ja 15-30 minutit. Esimesed 30 minutit on vormi peal soovitav hoida ka fooliumi.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
mann
tundub,et tuleb ka endal see hõrgutis,mis maitseb kindlasti suurepäraselt,varsti järele proovida,et sõpru üllatada!
Marju
See on üks eriti suurepärane vormiroog, mis ühest küljest on justkui kodune ja lapsepõlvelik, aga teisest küljest hõrk ja elegantne, nii et on igati soliidne ka külalistele pakkuda. Sink ja tomat on ju tegelikult päris gurmee! Kartulist rääkimata.
Sigrit
Väga kodune ja maitsev roog perele kui ka külalistele pakkuda. Tomat, sink on minu lemmikud. Sobib igapäevaseks söögiks nii ahjuvormina kui ka võileiva peal. Korralik kõhutäis!
Agnes
See juba näeb lausa taevalik välja! ja sisaldab suurepärast maitsekooslust- SOOJA tomatit, mis on salapäraselt küüslaugune mõnusalt mahlase singiga. Pipar on justkui “kirss tordil”!