Lihtsalt valmiv maitsev, õhuline ja kauni välimusega kook.
Põhi:
- 2 munakollast
- 1 dl suhkrut
- 2,5 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 50 g võid
- 1 dl piima
- kaneeli
- 5 keskmist hapukat õuna (nt Antonovkat)
Beseekate:
- 2 munavalget
- 0,75 dl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
Koori õunad, puhasta need südamikest ja viiluta.
Vahusta munakollased, suhkur ja vaniljesuhkur. Lisa vahustamise lõpul pool piimakogusest ja vahusta veel pisut. Sulata ja jahuta või. Lisa omavahel segatud kuivained, seejärel sulatatud või ja ülejäänud piim.
Kalla tainas 24 cm läbimõõduga võiga määritud vormi. Laota peale õunaviilud. Õuntele raputa pisut kaneeli. Küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit.
10 minutit enne koogi ahjust väljavõtmist hakka beseed valmistama. Vahusta munavalge pehmeks vahuks ja hakka siis vähehaaval suhkrut lisama. Vahusta kuni munavalge on elastne ja moodustab teravad tipud. Tõsta vaht eelküpsetatud koogile. Küpseta veel umbes 10 minutit kuni munavalgekiht on küpsenud.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Geithi
Tegin esimest korda täna ja besee läks nässu esimesel korral, kuna lisasin korraga liiga palju suhkrut, kuid tegin kohe uue ja tõesti, väga hea
õunakook, minu uus lemmik!! 🙂
Merka
Jube hea kook tuli, parim mida kunagi ise teinud!! Soovitan… Ja väga lihtne ka muideks.
Eda
Tänan selle maitsva retsepti eest! Tõesti väga maitsev õunakook. Mingil kummalisel põhjusel ei tahtnud munavalged vahtu minna kuigi suhkrut lisasin nii nagu õpetuses. Mingil hetkel hakkas nagu vahtu minema ja siis vajus jälle tagasi….imelik asi.
Ingrid
Väga hea kook. Suhkrut panin 0,5 dl (pool kogusest). Samuti meie pere uus lemmik, aitäh!