Taigen:
- 3 dl rukkijahu
- 75 – 100 g võid
- 2,5 sl vett
- soola
Täidis:
- 500 g sibulaid
- 2 sl (kõrvitsaseemne)õli
- 100 g sinki
- 2 tl valgeveiniäädikat
- 1 tl muscovada suhkrut
- soola, musta pipart, peotäis peterselli
- 1 muna
- 1 dl puljongit
Haki külm või ja jahu ühtlaseks, lisa sool ja külm vesi, sega ühtlaseks. Vooderda 20 cm-se läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga või määri võiga.
Suru tainas vormi põhja ja külgedele ja pane 15 minutiks külma. Haki sibulad ja prae õlis klaasaks, lisa äädikas ja suhkur, sega ning võta tulelt. Lisa kuubikuteks lõigatud sink. Klopi puljongisse muna ja lisa täidisesse. Maitsesta soola ja pipraga, puista sisse peotäis hakitud peterselli. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit, kalla peale täidis ja küpseta veel 30 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Neiu
Proovisin seda teha aga miskit läks valesti ja põhi tuli väga kuiv ja mure. Mis valesti tegin? Liiga vähe võid? Kate oli väga hea 🙂
Eva@Perenaine
Rukkijahuga tehtav põhi tulebki kuiva- ja muredavõitu. Kui soovid mahlasemat ja koospüsivamat tulemust, asenda 2/3 jahukogusest nisujahuga.