Õhuke, kuid see-eest kreemine toorjuustukook, mille maitses on hästi valget šokolaadi tunda.
Põhi:
- 200 g Digestive küpsiseid
- 50 g võid
Täidis:
- 300 g valget šokolaadi (vali näiteks Fazeri küpsetusšokolaad)
- 400 g toorjuustu (Philadelphia)
- 100 g hapukoort (20%)
- 2 muna
- 1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks maasika toormoosi
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru segu lusikapõhjaga 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Pane koogipõhi külmikusse ootele.
Täidiseks sulata hakitud valge šokolaad kuuma veevanni kohal. Sega toasoe toorjuust, hapukoor, munad ja vanillisuhkur ühtlaseks. Kalla juurde sulašokolaad, sega ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund, lülita ahi välja ja lase koogil veel pool tunnikest ahjus olla. Jahuta toatemperatuurini ja seejärel mõned tunnid külmikus. Võta kook vormist välja alles siis kui see on korralikult tahenenud.
Serveeri näiteks maasika toormoosiga.
Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Kätlyn Vahtre
Kiiduväärt!!!!! 🙂
Oksana
Väga hea kook!! Ja väga kerge teha… :))
Mairi
Tere! Minul tekitas küsimusi eelküpsetatudpõhi? Pole kirjas, et ma digestivipõhja küpsetama pean… Kas pean? 🙂
Eva@Perenaine
Mairi, vabandust, see on meiepoolne viga. Põhja ei pea eelküpsetama, piisab kui hoiad seda külmikus. Head küpsetamist! (Ja hilisematele lugejatele: parandus tehtud).