Kreemise täidisega köögiviljapirukas feta juustu ja brokoliga.
Põhi:
- 3 dl nisujahu
- 125 g võid
- 2 spl piima
- 0,5 tl soola
Täidis:
- 350 g brokolit
- 200 g feta juustu
- 3 dl 35% koort
- 4 muna
- 100 g spinatit (külmutatud mass, ülessulatatud)
- veerand tl soola
Haki võitükid peeneks ja näpi jahu (ja soola) sisse. Kui segu on sõmer, lisa külm piim ja sõtku kiirelt tainaks. Suru ühtlase kihina 24 cm-se koogivormi põhja ja servadele ning aseta 30 minutiks külmkappi ootele.
Eelküpseta põhja (küpsetusubade abiga) 200-kraadises ahjus ca 12 minutit, kuniks see on õrnalt kuldpruun.
Täidiseks poolita suuremad brokolid (kui on värske brokoli võid seda enne mõned minutid vees keeta, külmutatud brokoli igatahes ei jäänud pirukas liiga toores), tükelda juust ja suru spinatist välja liigne vesi. Sega munad koore ja soolaga ning spinatiga.
Aseta eelküpsenud põhjale juustutükid, seejärel brokoli. Kalla peale muna-koore segu.
Küpseta 175-kraadises ahjus ca 45 minutit, kuniks täidis on hüübinud. Enne söömist lase vähemalt 15 minutit taheneda.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
FF
Minul jäi põhja tarbeks tainast natuke väheks ja tegin hiljem juurde. Üldiselt oli ka natuke mage, eriti põhja sisse, tuleks natuke rohkem soola
panna. Aga muidu maitsev 🙂
Reet
Tõeliselt maitsev pirukas! Tegin naiste teeõhtule mõeldes, et mees sellest lihata roast nagunii suurt puudust ei tunne, kui ilma jääb. Natuke jäi aga üle ja kui mees koju jõudis, pistis kõik pintslisse ja kiitis taevani. 🙂
Kasutasin värsket spinatit, mille kindluse mõttes korraks läbi aurutasin ja feta asemel nö “võltsfetat” – valge fetalaadne juust (nt Maximas). Lausa üllatavalt hea. Kindlasti teen veel ja soovitan kõigile. Ja lihtne. 🙂