Soojendavate vürtsidega maitsestatud plaadikook, millest jätkub suuremale seltskonnale. Serveeri näiteks karamellkastmega.

  • 3 suurt muna
  • 2 dl suhkrut
  • 100 g võid
  • 6 dl nisujahu (1 dl jahu asendada näiteks speltajahuga)
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl kaneeli
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2,5 dl piima
  • 2 kg õunu

Sulata või, tõsta pliidilt ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Nirista sisse või ja piim. Sega jahu küpsetuspulbri ja maitseainetega. Sõelu munavahu hulka. Puhasta õunad, koori, tükelda.

Vala tainas 30×35 cm suurusele ahjuplaadile, lao peale õunatükid ja küpseta kooki 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Kuidas teha karamellkastet

Retsept: Elina Sildre (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)