Peedine püreesupp, millele lisavad “vürtsi” värske tüümian ja kitsepiimajuust.
- 1 keskmise suurusega porgand
- 2 keskmise suurusega peeti
- 1 sibul
- 1 sl õli
- 700 ml köögiviljapuljongit
- 1 sl veiniäädikat
- värsket tüümiani
- 2 – 3 sl kitsepiima määrdejuustu
- serveerimiseks 100g kitsepiimajuustu
Lõika sibul ja porgand tükkideks ning kuumuta õlis mõned minutid. Lisa puljong, tükeldatud peet ja lase vaikselt kaane all podiseda kuni peet on pehme. Lisa värsket tüümiani, äädikas ja määrdejuust ning püreesta saumikseriga ühtlaseks. Serveeri kitsepiimajuustuga.
Kogused neljale.
Retsept: Elina Sildre (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)