Mõnusalt maapähklise mekiga toorjuustukook, mida katab kreemjas šokolaadikiht.

Põhi:

  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 50 g soolapähkleid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid

Täidis:

  • 500 g toorjuustu
  • 3 muna
  • 3 munakollast
  • 2 dl suhkrut
  • 125 ml hapukoort
  • 250 g maapähklivõid (nt Marks & Spencer)

Kate:

  • 250 ml hapukoort
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 30 g pruuni suhkrut

Kuumuta ahi 170 kraadini.

Koogipõhjaks purusta küpsised, pähklid, hakitud šokolaad ja sulatatud või köögikombainis. Suru 24 cm-se koogivormi põhjale ja seintele. Aseta külmkappi ootele.

Täidiseks vahusta toasoe toorjuust suhkru, munade ja munakollaste, hapukoore ja maapähklivõiga. Kalla täidis koogipõhjale ja küpseta 1 tund.

Katteks pane hapukoor, hakitud šokolaad ja suhkur potti ja kuumuta madalal kuumusel kuni šokolaad on sulanud ja segu ühtlane.

Määri kate ettevaatlikult koogile ja pista veel 10 minutiks ahju küpsema.

Jahuta kooki seda vormis hoides ja kui see on toasoe, tõsta vormist välja ja aseta üleöö külmkappi.

Retsept: Nigella Lawson, foto: Janne Lass (Perenaine.ee)