Põldmarjadega rikastatud toorjuustukook, millele annavad mõnusa tummise tekstuuri riisihelbed ja erilise maitsenüansi kardemon.

Põhi:

  • 100 g küpsiseid
  • 50 g võid

Täidis:

  • 500 g toorjuustu (Philadelphia täisrasvane)
  • 1,5 dl riisihelbeid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 kardemonikupra seemned
  • Põldmarju

Tee küpsistest puru, sulata või ja sega need omavahel. Suru tihkelt 22 cm-se läbimõõduga koogivormi ning eelküpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuniks põhi on kergelt pruunikaks tõmbunud.

Sega toorjuust kreemjaks (see õnnestub kõige paremini kui toorjuust on toasoe) ja lisa suhkur ja ühekaupa (toasoojad) munad. Lisa riisihelbed, purustatud kardemoniseemned ja kalla koogimass eelküpsetatud küpsisepõhjale. Puista peale põldmarjad ja küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.

Lase koogil jahtuda ja siis serveeri – näiteks põldmarja-toormoosiga!

Nippe ja nõuandeid:

  • Valmista kook toorjuustu asemel mascarponega.

Retsept: Maru, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)