Selles suvises magustoidus kohtuvad magus vanillikreem, hapukas rabarber, kreemjas jogurtikreem ja peal krõbe müsli.
Rabarberikeedis:
- 350 g rabarberit
- 1,5 dl suhkrut
- 0,5 dl vett
Vanillikreem:
- 0,5 l piima
- 3 munakollast
- 3 spl maisitärklist
- pool vanillikauna
- 1 dl suhkrut
- 1-2 spl võid
Kreem:
- 1,5-2 dl vahukoort
- paar spl suhkrut
- 200 g Kreeka jogurtit (Farmi)
Lõika rabarberid väikseteks tükkideks ja aseta koos suhkru ja veega potti. Pane pott tulele ja kuumuta keemiseni, keeda u. 10 minutit või kuni rabarberid on pehmed. Lase täielikult maha jahtuda.
Seejärel valmista vanillikreem. Kuumuta piim keemiseni, lisa vanillikaun. Vahusta munakollased suhkruga, lisa maisitärklis. Kalla veidi kuuma piima munasegule, sega. Seejärel vala kogu munasegu piima hulka. Kuumuta pidevalt segades (madalal kuumusel) kuni segu muutub paksemaks. Eemalda tulelt ja lisa või. Eemalda kreemist vanillikaun. Lase täielikult maha jahtuda.
Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde jogurt. Aseta iga magustoidukausi põhja paar spl jogurti-vahukoorekreemi, seejärel rabarberikeedis ja kõige peale vanillikreem.
Soovi korral raputa peale müslit või küpsise puru. Sobib süüa kohe, kuid maitseb hea ka üleööö külmikus seisnuna.
Magustoidu kogused on mõeldud neljale (neli keskmise suurusega portsu).
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Saara
Väga mõnus magustoit! Kas talvisel ajal saaks ka kirssidega teha?
Eva@Perenaine
Kindlasti 🙂