Kreemise täidisega kook, milles kohtuvad magus martsipan ja hapukad marjad.

Tainas:

  • 250 g nisujahu
  • 1 spl suhkrut
  • 150 g võid
  • 1 muna

Täidis:

  • u. 1,5 dl punaseid sõstraid
  • 3 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g martsipani

Valmista muretainas. Selleks haki külmad võitükid jahu ja suhkru segu sisse. Sõtku kätega ja enne kui või on jahuga lõplikult segunenud, lisa muna. Sõtku ühtlaseks massiks, pane 22 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning aseta 30 minutiks külmkappi ootele.

Kalla punased sõstrad koogipõhjale ja torka nende vahele martsipanitükikesed. Vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 190-kraadises ahjus ca 30 minutit, kuniks kook on pealt pruunikas. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda, vastasel juhul on kook liialt vesine.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)