Pintseldades pirukakatte pealt lahtiklopitud munakollasega, saad pruunikas-kuldse katte. Kui soovid eriti läikivat pinda, lisa munakollasele 1 spl koort. Jälgi hoolega, mis ahjus toimub, sest munakollane võib liiga tumedaks küpseda ning vajadusel kata pirukas pealt fooliumiga.

Pintseldades pirukakatet terve lahtiklopitud munaga ei värvu kate küpsedes nii tumedaks ega vaja sagedat järelevaatamist. Kui soovid kattele rikkalikumat värvi, pintselda pirukakatet kaks korda enne ahju panekut, hoides pirukat esimese ja teise pintseldamise vahel 10 minutit külmikus.

Munavalge annab pirukakattele õrnema läike ja piimaga määrimine veelgi õrnema läike.

Allikas: ajakiri delicious (oktoober 2013).

kartupirukas DSC_7510

Fotol: kartulipirukas, mille kate määritud terve lahtiklopitud munaga. 

Loe siit kuidas valmistada kaunist koogipõhja.