Šokolaadine versioon Ameerikas kuulsatest whoopie küpsistest.
- 115 g toasooja võid
- 200 g peeneteralist suhkrut
- 1 suur muna
- 1 tl vanilliekstrakti
- 225 ml petti
- 60 g kakaopulbrit
- 1 tl soodat
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 190 nisujahu
Vahusta või suhkruga kergeks ja kohevaks. Lisa muna ja vanilliekstrakt ning sega ühtlaseks. Teises kausis sõelu kokku jahu, kakaopulber, sooda ja küpsetuspulber.
Lisa võimassile pool jahusegust ning siis pool petipiimast. Sega läbi ning korda toimingut.
Kata küpsetuspaberiga kaks ahjuplaati ning määri paberit kergelt võiga. Tõsta plaadile kõrged kuhjad (umbes 1,5 spl) jättes piisavalt ruumi valgumiseks. Võib kasutada ka tordipritsi või kondiitrikotti.
Küpseta 180 kraadi juures 10-12 minutit.
Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)