Vürtsikad toorjuustukreemiga kaetud muffinid.
- 100 g pehmet võid
- 1,25 dl fariinisuhkrut
- 1 toasoe muna
- 3 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100 ml toasooja piima
- piparkoogimaitseainet
- soovi korral ka kardemoni ja muskaati
- 2 dl riivitud porgandit
- poole apelsini koor ja mahl
Kreem:
- 200 g toorjuustu
- 70 g võid
- 75 ml tuhksuhkrut
- värsket ingverit
- (riivitud apelsinikoort, vaniljesuhkrut)
Sega jahu, küpsetuspulber ja maitseained. Vahusta või suhkruga, lisa muna ja jätka vahustamist. Lisa riivitud porgand, apelsinikoor ja -mahl ja sega ühtlaseks. Lisa vaheldumisi jahu ja piim ning sega veelkord tainas kergelt läbi. Tõsta paberiga vooderdateud muffinivormidesse või silikoonvormi ja küpseta eelkuumutatud ahju keskosas 220 kraadi juures umbes 15-20 minutit.
Kreemi jaoks riivi jupp ingverit, pigista läbi sõela mahl välja. Sega toasoe pehme või, toasoe toorjuust ja tuhksuhkur omavahel, lisa ingverimahl. Klopi kohevaks. Määri kreem jahtunud muffinitele ja kaunista pealt pohlade, jõhvikate või muude marjadega.
Sellest kogusest saab umbes 12 muffinit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)