Lihtne, aga see-eest hõrk virsikukook, milles võid edukalt kompotivilju kasutada.

Tainas:

  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2 dl täisteranisujahu
  • 2 dl nisujahu

 Kate:

  • 6-8 virsikut (olenevalt suurusest)
  • 3 spl martsipanikreemi (võid asendada 120 g tavalise martsipaniga)

Sega jahud ja suhkur, näpi sisse külmad võikuubikud. Lisa muna ning mätsi kokku tainas, pane kilekotti ja pane külmkappi ootele. Poolita virsikud.

Kui soovid teha martsipanikreemi, võta kaks peotäit mandleid, koori need (leota kuumas vees, siis tuleb koor paremini maha) ja jahvata kohviveskis peeneks jahuks. Lisa umbes samapalju tuhksuhkrut ja 2 munavalget, sega. Tulemus peab saama kreemine.

Suru tainas 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhja ja servadele. Lao virsikud pinnale ja täida vahed martsipanikreemiga. Kui kasutad tavalist martsipani, siis lõigu see väikesteks tükkideks ning laota virsikutele.

Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Retsept: Maru, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)