Veebruarikuu Eesti Naises kirjutab köögitoimetaja Lia Virkus vastlasaiadest nii nagu esimese Eesti Vabariigi ajal neid tehti. Vastlasaiu täideti mandlite-rosinatega ning rõõsas koores segatud saiatäidisega, mida maitsestati omakorda kaneeli ja vanilliga.

Küpsetatud kuklid tuleb jahutada, kaaned pealt lõigata ja sisu välja uuristada. Saiasisu väiksemaks pudistada, selle peale kallata kuum rõõsk koor ja piim, hakitud mandlid, rosinad, suhkur, vanillsuhkur, sulavõi ja kaneel. Täidis tõstetakse saiadesse tagasi. Lia soovitab kaane alla veel vahukoort tõsta, maitsevad lihtsalt oivaliselt! Täpse retsepti leiate ajakirjast.

vastlakukkel vFotol klassikalised vastlakuklid kardemoniga

Vaata ka:

Klassikalised vastlakuklid kardemoniga
Vastlakuklid ploomitäidisega
Vastlakuklid odrajahuga
Vastlakuklid kakaoga