Kohevad vastlakuklid vahukoore ja ploomitäidisega.

Ploomitäidis:

  • 1 dl rummi
  • 100 g kuivatatud ploome
  • 75 g värsket apelsinimahla

Pärmitainas:

  • 3 dl piima
  • 25 g presspärmi
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 50 g pehmet võid
  • 9 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl kardemoni

Kuklitäidis:

  • 3 dl 35 % koort
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa suhkur, sool ja jahvatatud kardemon. Sõtku hulka jahu, muna ja pehme või. Sõtku või sega miksri tainaotsikuga kuni tainas oli elastne ja veniv. Raputa peale jahu, vormi pall ja jäta tainas rätiku alla sooja kohta kerkima. Kui tainas on umbes kahekordseks kerkinud, jaga see kaheksaks tükiks, vormi neist jahuste kätega pallid ja aseta ahjuplaadile. Lase veel 15-20 minutit kerkida. Küpseta saiu 200 kraadi juures 13-15 minutit.

Ploomid ja rumm pane potti. Keeda, kuni vedelik on kadunud. Lisa siis värskelt pressitud apelsinimahl ja töötle saumiksriga ühtlaseks püreeks.

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks.

Lõika kuklitelt “kaas” pealt ära. Uurista pisut sisu välja, aseta kukli põhja ploomimoosi, tõsta peale vahukoort ja aseta peale kukli kaas. Sõelu peale tuhksuhkrut.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)