Kersti Eero kirjutas täna ilmunud Õhtulehe veergudel Eesti kokanduse grand old man Dimitri Demjanovi lemmikutest kohalikus Eesti köögis. Vanameister Demjanov tähistab täna oma väärikat 65. aasta juubelit, õnnesoovid ka meie poolt!

Mõned nopped Dimitri lemmikutest:

* Kartul. Meie Flavia ei jää maitseomadustelt sugugi maha Royal Jersey kartulitest, millest britid on endale brändi teinud. Lõigake Flavia kartulist korralikud sõrmejämedused lohud, friteerige neid õiges rasvas ja saputage natukene soola peale ning siis saate friikartulist mitte põlatud kiirtoidu, vaid tõelise gurmee.

* Kõrvits. Tõeline köögiviljade kuninganna, mida võib keeta, hautada, praadida. Proovige vahelduseks kartulile samu asju teha kõrvitsast.

* Jogurt, hapupiim, Talu hapukoor ja kodujuust – Euroopa parimad

* Õunad, ploomid, kreegid – paremat happesust importpuuviljades ei leia.

Loe tervet artiklit siit.