Maitsev ja mahlane kalaroog.
- 1 kg-ne haug
- 1 sidruni riivitud koor
- 200 g parmesani
- 10 päiksekuivatatud tomatit
- soola, pipart
- väike peotäis peterselli või aed-piparrohtu
- 400-500 ml creme fraiche’i
Puhasta kala, maitsesta soolaga ja aseta võitatud ahjuvormi, mis sobib kala suurusega. Sega creme fraiche riivitud parmesani, tükeldatud päiksekuivatatud tomatite, hakitud peterselli (või aed-piparrohuga) ja riivitud sidrunikoorega. Timmi maitset soola ja musta pipraga ning vala kalale, nii et see oleks üleni kaetud.
Kata ahjuvorm kaanega või fooliumiga ning pane 180-kraadisesse ahju küpsema. Ühekilone kala valmib 30 minutiga. Serveeri riisi või pasta juurde.
Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)