Nostalgilised õhukesed küpsised, mis on äärtest krõbedad ja keskelt pehmed. Sellest kogusest saad 2 plaaditäit küpsiseid.

  • 150 g toasooja võid
  • 2 dl suhkrut
  • 25 g sarapuupähkleid
  • 50 g tumedaid rosinaid
  • 150 g nisujahu
  • 120 g munavalgeid

Taina valmistamiseks haki pähklid ja rosinad peeneks. Vahusta pehme või suhkruga, lisa pähklid-rosinad ning jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa kahes osas tainale.

Küpsetamiseks määri ahjuplaat võiseks ja pane sellele teelusikaga poole tl suurused tainapätsid. Jäta portsude vahele ruumi, sest küpsised vajuvad ahjus lapikuks.

Küpseta 175-kraadises ahjus 9 minutit. Küpsetuspaberit ära kasuta, see ei lase küpsistel krõbedaks minna.

Retsept ja foto: Eva Pärtel “Nostalgilised tordid ja koogid”