Koogi põhjaks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Kata ümmarguse lahtikäiva koogivormi (20 cm läbimõõduga) põhi küpsisepuruga, suru lusikaseljaga tugevalt vastu põhja. Aseta külmikusse ootele.
Vahusta mikseriga koor, lisa toasoe toorjuust. Jaga vahukoore-toorjuustu segu kaheks osaks.
Sulata valge šokolaad veevannil. Lisa ühele osale vahukoore-toorjuustukreemile riivitud laimikoor ja sulatatud valge šokolaad. Tõsta kreem koogipõhjale ja kata vaarikatega.
Sulata tume šokolaad. Lisa see teisele osale vahukoore-toorjuustukreemile, sega ühtlaseks kreemiks. Maitse ja lisa vajadusel tuhksuhkrut kui kreem on liialt mage. Vala ettevaatlikult koogile.
Tõsta külmikusse üleööks tahenema. Kaunista kook vaarikate ja piparmündilehtedega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
6 Kommentaari
Nise
Super kook, lihtne valmistada. Kõik sõid ja kiitsid. Soovitan proovida.
Millist toorjuustu oleks kõige parem kasutada? Kas tuleks kõnealla ka külmutatud vaarikate kasutamine (näiteks poolkülmunult ja tärklisest läbi rullituna)?
Meie soovitame juustukookide puhul kasutada Philadelphia täisrasvast, aga sobilik on ka Farmi toorjuust. Kui kasutad täidises vaarikaid, sobivad ka külmutatud marjad – aga ära neid eelnevalt üles sulata. Head küpsetamist!
Kui soovin kooki teha nt 24cm vormi, siis millega pean kogused korrutama?
Korruta 1,5-ga, head küpsetamist!