Küpsetamist mitte vajav kreemine šokolaadikook värskete vaarikatega.

Põhi:

  • 150 g (šokolaadi)küpsiseid
  • 60 g võid

Täidis:

  • 4 dl 35% koort
  • 200 g toorjuustu
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 150 g valget šokolaadi
  • u. 200 g vaarikaid
  • poole laimi riivitud koor

Kaunistuseks:

  • vaarikaid
  • piparmündilehti

Koogi põhjaks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Kata ümmarguse lahtikäiva koogivormi (20 cm läbimõõduga) põhi küpsisepuruga, suru lusikaseljaga tugevalt vastu põhja. Aseta külmikusse ootele.

Vahusta mikseriga koor, lisa toasoe toorjuust. Jaga vahukoore-toorjuustu segu kaheks osaks.

Sulata valge šokolaad veevannil. Lisa ühele osale vahukoore-toorjuustukreemile riivitud laimikoor ja sulatatud valge šokolaad. Tõsta kreem koogipõhjale ja kata vaarikatega, lükka neid sõrmedega täidise sisse.

Sulata tume šokolaad. Lisa see teisele osale vahukoore-toorjuustukreemile, sega ühtlaseks kreemiks. Maitse ja lisa vajadusel tuhksuhkrut kui kreem on liialt mage. Vala ettevaatlikult koogile.

Tõsta külmikusse üleööks tahenema. Kaunista kook vaarikate ja piparmündilehtedega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)