Maheda kohupiima täidisega õhukesel küpsise põhjal tarretatud tort vaarika kattega.

Põhi:

  • 175 g Domino küpsiseid
  • 45 g võid

Täidis:

  • 400 g kohupiima
  • 370 g Kreeka jogurtit
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl vanilliekstrakti
  • 6 želatiinilehte
  • 0,5 dl vett

Kate:

  • 500 g vaarikaid
  • 1 pakk vaarika tarretise pulbrit, Mikaado, 80g
  • vett

Kaunistuseks:

  • 1-1,5 dl vahukoort
  • suhkrut

Koogipõhjaks purusta küpsised köögikombainis või pane kilekotti ja purusta pudrunuiaga peeneks puruks. Sulata või, sega küpsisepuruga. Kata lahtikäiva koogivormi (22 cm) põhi küpsetuspaberiga ja vooderda koogivormi ääred tordikilega. Suru küpsisepõhi koogivormi põhja ja pane  koogivorm külmikusse tahenema.

Täidiseks pane želatiinilehed külma vette likku u. 5 minutiks. Sega omavahel toasoe kohupiim, Kreeka jogurt, suhkur ja vanill. Kuumuta potis vesi keemiseni, võta tulelt ja lisa sinna veest kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega kuni želatiini lahustumiseni. Jahuta želatiinisegu toatemperatuurini. Lisa želatiinisegule 3 spl kohupiimatäidist ja sega, seejärel lisa želatiinisegu kohupiima täidise hulka, sega ja vala täidis küpsisepõhjale. Tõsta koogivorm külmikusse vähemalt 3 tunniks tahenema.

Katteks säti tahenenud kohupiimatäidisele tihedalt vaarikad. Valmista vaarikatarretis vastavalt pakil olevale juhisele. Jahuta tarretisevedelik toatemperatuurini ja kata ettevaatlikult vaarikad tarretisega (alusta keskelt). Tõsta külmikusse tahenema vähemalt kaheks tunniks.

Kaunistuseks vahusta vahukoor meelepärase koguse suhkruga tugevaks vahuks, pritsi tordile meelepärased vahukoore kaunistused, kaunista vaarikate ja piparmündilehtedega.

NB! Kui kasutad suuremat koogivormi, siis kindlasti suurenda koogipõhja koguseid, antud põhjakogusega tuleb õhuke koogipõhi 22 cm koogivormile.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)