Lihtsalt valmiv kohupiimakook vaarikatega.

Puru jaoks:

  • 2 sl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2,5 dl rukkijahu
  • 100 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Täidis:

  • 200 g pakikohupiima
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 300 g hapukoort
  • 1 sl tärklist
  • 1,25 dl suhkrut
  • 1,75-2 dl (külmutatud) vaarikaid
  • 2 muna
  • kaunistuseks tumedat šokolaadi

Määri 20 cm-se läbimõõduga rõngasvorm võiga. Puru jaoks vaja minevad ained haki noaga või mudi sõrmedega ühtaseks puruks.

Täidise komponendid (v.a. vaarikad) klopi ühtlaseks. Puista vormi põhja pool purusegust, vala peale kohupiimasegu, laota peale vaarikad ja puista üle ülejäänud puruga. Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 40 minutit. Jahuta ja kaunista šokolaadiga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kui kasutad külmutatud vaarikaid, ära neid eelnevalt üles sulata.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)