Jäätisetootjad on selleks suveks turule toonud väga põneva valiku uusi jäätiseid ja sorbette. Head maiustamist!
Premia mango-, kiivi- ja vaarikasorbett. Hapukate ja madala kalorsusega sorbettide ehk külmutatud maiuste valik muutub Eestis järjest laiemaks. Uutest sorbettidest on Premia ise kõige uhkem mangosorbeti üle, mille valmistamiseks katsetas India erinevatest mangosortidest valmistatud püreesid, kuniks leidis selle õige. Pingutus oli seda väärt, sest sorbett on tuntavalt küpse mango maitsega. Vaarikasorbetis on kasutatud toorvaarikamoosi ja see maitseb hästi marjane. Kõik Premia sorbetid on sobilikud ka veganitele.
Premia Jäätis & sorbett. Topsis on kõrvuti vaniljejäätis ja sorbett (50-50) ning Premia juhatuse esimehe Aivar Ausi sõnul on see maitse poolest eriti hästi sobiv kooslus – hapukas sorbett kõrvuti magusa-kreemise vaniljejäätisega. Toode on nii uus, et jõuab müügile alles mai lõpus.
Premia uued Eriti Rammusad. Eriti Rammus sari on Premia tootevalikus üks populaarseim – koorene, kreemine ja igati aus vaniljejäätis. Tänavu on see sari saanud lisa kolme uue maitse näol: karamelli, pirni, pähkli. Karamell keedetakse Premias kohapeal; pähkli jäätise sees on ka nougat-tükid.
Premia Folgi erijäätis. Ka see on põhimõtteliselt Eriti Rammus jäätis, aga pisut teises kuues, sest valmistatud spetsiaalselt Folgirahvale. Sisuks koorene jäätis värskendavalt hapuka vaarikamoosiga.
Laulu- ja tantsupeo jäätis. See on laste endi poolt valitud – vahvlikoonuses väike Tom maasikamoosiga.
Premia uued pulgajäätised. Premia “vastus” Magnumi jäätistele – pulgajäätis, mis on kaetud kvaliteetse Belgia šokolaadiga. Mandli jäätises on jäätist katva šokolaadi sees mandlitükid. Eriti põnev maitse on valge šokolaadiga kaetud mustika-põldmarja jäätis.
Gourmet Club jäätised. Jäätisetootja Balbiino kõige suuremaks uudiseks on koostöös Imre Kosega valminud kolm uut gurmeejäätist: pistaatsiajäätis pähklikrokandiga, Pavlova jäätis sidrunikreemi ja maasikatükkidega ja šokolaadi-trühvlijäätis apelsinimoosiga. Kõigil jäätistel on oma iseloom ja välimuselt on need vägagi apetiitsed.
Balbiino sorbetid. Vaarika ja kookose-sidruni smuutike – mõlemad hapukad, värskendavad, piima- ja rasvavabad.
Balbiino uus Classic. Balbiino pulga-koorejäätiste sari sai täiendust klassikalise piparmündi-šokolaadi jäätisega, kaetud ehtsa Belgia šokolaadiga. Jäätis on küll värskendav suutäis, kuigi maitseb pisut “hambapastaselt”.
Magnumi uued Double jäätised. Vaatamata sellele, et Magnum ei ole eestimaine, on see üks armastatuim jäätisebränd Eestis. Magnumi tänavused uued jäätised on Double vaarika ja Double kookose. Mõlemad pulgajäätised maitsevad väga mõnusad – paksu šokolaadikihi all kergelt hapukas vaarikajäätis koos vaarikamoosi kihiga ning kookosejäätise puhul naturaalse maitsega kreemine kookosejäätis.
Magnumi uued pint jäätised. Uudne, põnev ja maitseelamust pakkuv uus sari topsijäätistena – enne söömist võta jäätisetops sügavkülmikust, hoia seda 10-15 minutit toatemperatuuril ja pigista topsi, et jäätise ümber, keskel ja peal olev õhuke šokolaadikiht puruneks (seda on ka hästi kuulda). Nüüd ava tops ja asu maiustama – topsi sees on maitsev vanillijäätis šokolaaditükkidega. Saadaval nii valge, piimašokolaadi kui ka mandli-piimašokolaadi versioonis. Üks meie tänavusi lemmikuid.
3 Kaveria jäätised. Soome käsitööjäätised, mis on saadaval ainult suuremates Prismades (nt Tallinnas, Rocca al Mares). Jäätised on vaid naturaalsetest koostisainest, hästi tihked (nendes on võrreldes nn poejäätistega vähe õhku) ja maitsevad nii, nagu oleks kodus tehtud. Eestis on valikust saadaval näiteks mustika-kardemoni, vaarika-valge šokolaadi ja šokolaadijäätis.
Fotod: tootjad (Premia, Balbiino, Magnum, 3 Kaveria)