Taimne versioon Briti populaarseimaks roaks kuulutatud kana tikka masalast, mis on mahlane vürtsikas indiapärane roog krõbedate tofutükkidega. Kogused kahele.

Tofu:

  • 200 g kõva tofut

Tofu marinaad:

  • 2 cm-ne jupp ingverit, riivituna
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 spl sojakastet
  • 5 spl oliiviõli
  • 0,5-1 tl Cayenne’i pipart
  • 1 tl vedelat mett
  • soola, pipart

Kaste:

  • 400 g purustatud tomateid (tükkidega)
  • 50 g india pähkleid, hakitud peenemaks
  • 2 dl taimset piima või kohvikoort
  • 0,5 tl Cayenne’i pipart
  • 0,5 tl garam masala’t
  • 0,5 tl vürtsköömneid (jeera)
  • praadimiseks õli
  • soola, pipart
  • 0,5 tl suhkrut

Pese tofu külma veega ning lõika parajateks kuubikuteks. Sega kausis kokku marinaadi ained ning lisa sisse tofukuubikud. Kaaneta ning raputa mõned korrad, et tofukuubikud marinaadiga korralikult seguneks. Jäta pooleks tunniks marineerima.

Kuumuta pann ja kalla tofu koos marinaadiga pannile. Prae kõrgel kuumusel, aeg-ajalt vett pannile lisades, kuniks tofu on krõbe. Eemalda tulelt ja tõsta tofu kõrvale.

Kastmeks kuumuta õli, lisa vürtsköömned ja Cayenne’i pipar, kuumuta kümmekond sekundit, et õli maitsestuks. Lisa hakitud pähklid ja prae kergelt läbi. Lisa tomatikaste, taimne piim (või koor), suhkur, garam  masala ning maitse järgi soola-pipart. Lase kastmel podiseda kuniks see on paraja paksusega, et serveerida (ca 7-10 minutit). Sega sisse tofu ning serveeri Basmati riisiga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)