Maitsev ja kena täiendus suupistelauale kahe erineva täidisega. Sellest kogusest saab ca 20-25 suupistet.
Suvikõrvitsa suupisted:
- 2 väiksemat suvikõrvitsat (suured, seemnetega viljad ei sobi)
- 1 pakk mozzarella juustu
- kaunistuseks paprikat
- 5 spl seenerisotot*
- 2 spl Feta juustu
Seenerisoto:
- 200 g risoto riisi
- 2/3 liitrit köögiviljapuljongit
- 200 g seeni
- 1 šalottsibul
- praadimiseks võid
Risoto valmistamiseks valmista esmalt köögiviljapuljong (kas siis päris köögiviljadest või kiirema variandina puljongikuubiku abiga). Prae hakitud šalottsibul kuldkollaseks. Lisa pannile riis ja prae ka see kuldkollaseks. Vala riisile kulbitäie kaupa kuum puljong, selle sisse imendudes vala uus kulbitäis ja nii umbes 30 minutit madalal kuumusel keetes kuniks riis on krõmpsuvalt pehme. Viiluta seened, prae need eraldi pannil ning sega riisiga kokku: seenerisoto ongi valmis. Jäta jahtuma.
Lõika suvikõrvitsad ettevaatlikult õhukesteks piklikeks lehtedeks. Ühtlase õhukese tulemuse saad näiteks köögiviljade koorimiseks mõeldud noaga või juustunoaga. Prae lõigatud viilud õlis, madalal kuumusel, pisut pehmemaks. Ettevaatust, et neid liiga läbi ei küpseta, sest siis ei taha nad edasisel töötlemisel enam hästi koos püsida.
Kiireks juustutäidiseks lõika mozzarella juustust sobivad piklikud tükid, pane need suvikõrvitsa lehele ja rulli suvikõrvits kokku. Kaunista pealt punase paprika tükikesega.
Risototäidiseks sobib hästi eelmisel päeval valmistatud seenerisoto ülejääk, sest täis kogust ei lähe antud retseptile vaja. Suupiste tegemiseks kasuta jahtunud risotot. Võta sobiv kogus ja toimi sarnaselt mozzarella juustu täidisega, keerates selle suvikõrvitsa sisse rulli. Selle peale sobib tükike Feta juustu ning kaunistuseks taas punase paprika tükk.
Suupisteid on sobilik pulkadega süüa, maitseks sobivad hästi sarnaselt päris-sushile juurde sojakaste ja marineeritud ingver.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)