Suupistelaua rikastamiseks sobib suurepäraselt hea maitsega soe dipp, kus on spinatit, artišokke ja ohtralt juustu. Serveeri koos krõbedate tortilla tšipsidega. Kogused 15-20-le pidulisele.

  • 1 spl võid
  • 1 keskmise suurusega sibul hakituna
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 2 spl nisujahu
  • 1 spl Worcestershire kastet
  • 3 dl piima
  • 200 g riivitud parmesani juustu
  • 50 g hapukoort
  • 400 g külmutatud spinatit
  • 200 g artišoki südamikke (õlis või marineeritud)
  • 100 g tugevamaitselist Cheddar juustu
  • 100 g riivitud Eesti juustu
  • 0,5 tl soola

Krõbedad tortilla tšipsid:

  • 1 pakk tortillasid
  • 1 spl oliivõli
  • 1 tl sidrunimahla
  • ¾ tl vürtsköömnepulbrit

Tõsta spinat sügavkülmast külmikusse sulama eelmisel õhtul. Kui spinat on sulanud, pigista sellest välja nii palju vedelikku kui võimalik.

Kuumuta paksupõhjalises potis või, lisa hakitud sibul ja 2 minuti pärast purustatud küüslauk. Aeg-ajalt sega läbi. Sega hulka jahu, pruunista 1 minut pidevalt segades ja lisa piim, ikka pidevalt segades. Umbes 1 minuti pärast lisa Worchestershire kaste, hapukoor ja riivitud parmesani juust. Nüüd sega hulka spinat ja veidi väiksemateks tükkideks hakitud artišoki südamed. Kuumuta kõik korraks veel läbi. Tõsta tulelt ja sega hulka riivitud Cheddari ja Eesti juust. Serveeri soojalt.

Tortilla tšipside tegemiseks lõika iga tortilla kaheksaks sektoriks. Sega väikses kausis omavahel õli, sidrunimahl ja vürtsköömnepulber. Pintselda seda segu iga tortillasektori peale.  Aseta tortillasektorid ahjurestile ja pane 225-kraadisesse ahju umbes 7 minutiks, seejärel keera tortilladel teine külg ja hoia neid ahjus veel umbes 7 minutit, kuniks nad on muutunud kuldsemaks, aga mitte lialt pruunistunud.

Tõsta tšipsid serveerimiskaussi ja paku spinati-juustu dipi juurde.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)