Pehmed ja mahlased küpsetised. Sellest kogusest saab ca 1 kg sõõrikuid (ca 20 tk).
- 2,5 dl käesooja piima
- 25 g pärmi
- 2 sl suhkrut
- soola
- 8 dl nisujahu
- 50 g võid
- 1 muna
- frittimiseks õli
Vedelda pärm suhkruga ja lisa sool ja piim. Sulata ja jahuta või.
Kalla jahu piima hulka, lisa muna ja sulavõi. Sõtku kuni tainas muutub elastseks ja hakkab kausi küljest lahti lööma.
Vormi pall, puista üle jahuga ja lase sel rätiku all kahekordseks kerkida.
Rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks ja lõika paari sentimeetri laiused ja 12 cm pikkused ribad. Keera ribad rõngasse ja pigista otsad omavahel kokku.
Lase sõõrikutel küpsetuspaberil rätiku all kerkida. Kuumuta potis õli ja tõsta sõõrikud vahukulbi või küpsetuslabidakese abil õli sisse, küpseta mõlemalt poolt. Nõruta valmis sõõrikuid majapidamispaberil ja veereta suhkrus.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
jutake
Hea retsept oli, toimis ! Väga maitsvad, mu poed kysis kas käisin poes toomas:)
Hele
Väga head sõõrikud! Ainult suhkrut on natuke rohkem vist vaja panna.
789amour
ma panin täpsed kogused väga vedel tuli
Eee
Konsistens on õige aga suhkrut liiga vähe. Maitsetu kahjuks.
hipa
Väga maitsvad ja ilusad tulid.. Tegi ilusad rõngad teeklaasi ja sisemine auk viinapitsi abil, nagu pipaarkooke tehes!
Mhh
Ei saanud sellest rulli keeramise m6ttest väga aru . Ja milleks vaja eraldi t6sta kuhugile kerkima kui see võib kausis ka kerkida vabalt.
Birgit
Tegin täpselt retsepti järgi ja väga maitsvad tulid. Õhukindlas karbis olid veel kaks järgmist päeva söödavad. Võrreldes vedelast taignast tehtud sõõrikutega palju mugavam küpsetada, sest kõik on juba valmis vormitud ja puudub tavapärane plätserdamine. Soovitan väga.
Birgit
Need kes hädaldavad et maitsetud tulid – need sõõrikud ei peagi magusa taignaga olema, sest suhkur raputatakse /veeretatakse sõõrikule.
Erik
Väga head olid täitsa nagu ehtsad sõõrikud! kuigi ma panin 3 supilusikat suhkrut mitte 2.